Girne Üniversitesi’nde “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Edebiyatı” Başlıklı Seminer Düzenlendi

Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ve Kıbrıs Yazarlar Birliği Başkanı değerli Prof. Dr. Şevket Öznur’u ağırladı.

Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ve Kıbrıs Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Şevket Öznur’un katılımıyla “Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türk Edebiyatı” konulu bir seminer gerçekleştirdi.

25 Mayıs 2022 tarihinde, saat 12:30’da, Girne Üniversitesi Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen seminere Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’nun yanı sıra rektör yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğe ilişkin bilgi veren Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği Bölümü Koordinatörü Uzman Sevda Yolcu başta bu imkanı kendilerine sağlayan Rektör Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’na, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Rüveyde Bundak ve Prof. Dr. Gökmen Dağlı’ya, tüm katılımcılara ve konuşmacı Prof. Dr. Şevket Öznur’a saygı ve teşekkürlerini sundu.
Prof. Dr. Şevket Öznur ise geçmişten günümüze Kıbrıs Türk edebiyatının yanı sıra Kıbrıslı ve yolu Kıbrıs’tan geçmiş, başta Namık Kemal olmak üzere edebi şahsiyetlere, eserlerine, günümüz edebiyatına olan katkılarına değindiği sunumunu kitap, gazete ve dergi görselleriyle süsledi.

Uzman Sevda Yolcu moderatörlüğünde gerçekleşen seminerin sonunda, Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı tarafından Prof. Dr. Şevket Öznur’a teşekkür plaketi sunuldu.

Seminerin ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Şevket Öznur kendilerine kitap da hediye etti.