Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Örnek Davranış

Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen “Kan ver Hayat Kurtar’’ etkinliğinde öğretim üyeleri ve öğrenciler kan bağışında bulundu.

Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 9 ve 10 Mayıs tarihlerinde bir kan bağışı etkinliği düzenledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın desteğiyle Girne Üniversitesi kampüsünde yapılan kan bağışı etkinliğine öğrencilerin yanı sıra üniversite personeli de yoğun ilgi gösterdi.
Toplamda 57 kişinin bağışta bulunduğu kampanya kapsamında, kan bağışının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla öğrenciler Karakum bölgesinde halka broşürler dağıttı.

Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ: “Kan Vermek Hayat Kurtarır”
Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları ders sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ kan bağışı konusunda kalıcı bir toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla düzenlenen kampanyaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Erçağ kampanyanın amacının en başta öğrenciler olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bugüne kadar kan vermemiş insanları da bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade ederek, “Kan vermek insan hayatını kurtarmaktır. Kan verme konusunda Kıbrıs Türk toplumunun tüm kesimlerinde bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı ile olan ortak çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ; “Girne Üniversitesi kampüsünde ve tüm yerleşkelerinde, kan bağışına karşı duyarsız kalmayan, personelimize, öğrencilerimize ve heyecanımıza ortak olan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay’ı Yönetimine teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı