Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi “ Kuzey Kıbrıs’ın Yaban Hayatı” Başlıklı Seminer Düzenledi


Girne Üniversitesi Eğitim Fakültesi Seminerler Serisi kapsamında “ Kuzey Kıbrıs’ın Yaban Hayatı” başlıklı etkinlik düzenledi.

Seminere Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi bünyesinde görev yapan biyolog ve çevre eğitimi uzmanı Doç. Dr. Nazım Kaşot konuşmacı olarak katıldı.

Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Ergür’ün yanı sıra meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Doç. Dr. Nazım Kaşot “ Doğasını tanıyan, seven ve korumasını bilen nesiller için yaban hayatı konulu eğitimleri sürdüreceğiz ”
Bu seminerin Çevre Koruma Dairesi bünyesinde başlatılan “Yaban Hayatımızı Fark Ediyoruz Projesi’’ kapsamında verildiğini ifade eden Doç. Dr. Kaşot, ülkemize ait bitki ve hayvan çeşitliliğine, endemik canlılara ve bunların çevre eğitimi yaparken öğrencilere nasıl anlatılması gerektiğine değindi.

Konferans sonunda öğrencilere yılan ve albino kaplumbağa örneklerini gösteren Doç. Dr. Nazım Kaşot yılanların ekosistemdeki görevlerine ve önemine dikkat çekti.
Doç. Dr. Kaşot, doğasını tanıyan, seven ve korumasını bilen nesiller için yaban hayat eğitimlerine üniversiteler bünyesinde devam edeceklerini vurguladı.

Seminerin sonunda Prof. Dr. Gökmen Dağlı Doç. Dr. Nazım Kaşot’a bir anı plaketi takdim etti ve bu vesileyle Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na da teşekkürlerini sundu.